6. ΟΣΠΡΙΑ  

Ανάρτηση


Τα όσπρια είναι  μια οικονομική, αποτελεσματική και χαμηλού κόστους πηγή πρωτεΐνης. Έχουμε παράσχει γενικά τεχνάσματα για το μαγείρεμά τους, με ότι καλύτερο από τις συνταγές μας. Δοκιμάστε τις σούπες μας: Μαύρα Φασόλια αρωματισμένα με κύμινο και κόλιανδρο, αγαπημένη Φάβα Μινεστρόνε και Σούπα με Πατάτα και Φασόλια. Τα στιφάδα μας περιλαμβάνουν φασόλια, ρύζι και Κάσα και Φακές Κρεόλ με ωμό κρεμμύδι σε κύβους. Οι σαλάτες είναι φτιαγμένες με φασόλια και τόνο, γίγαντες με αυγά και κουνουπίδι, ακόμη σκορδάτα ρεβίθια. Στα αγαπημένα της οικογένειας περιλαμβάνονται το Χορτοφαγικό Ρολό με φασόλια σόγιας και τα σογιομπέργκερς.

Κανόνες χρήσης Οσπρίων
1.      Ποσότητες:
Γυναίκες, Άνδρες κι Έφηβοι:   180 γρ. στο μεσημεριανό γεύμα
Άνδρες:                                    360 γρ. στο βραδυνό γεύμα
Γυναίκες κι Έφηβοι:                240 γρ. στο βραδυνό γεύμα
2.      Επιλέξτε μέχρι 3 φορές την εβδομάδα, αν το επιθυμείτε:
Μαυρομάτικα, ρεβίθια ή φάβα (ξηρά ή σε κονσέρβα)
Φακές: ξηρές ή σε κονσέρβα
Φασόλια: άσπρα, γίγαντες, ελέφαντες, ροζ, σόγιας (ξηρά ή σε κονσέρβα)
3.      Όσπρια κονσέρβας που περιέχουν ζάχαρη είναι «μη επιτρεπτά».
4.      Μισή μερίδα οσπρίων συνδυασμένη με κοτόπουλο, βοδινό, ψάρι, αυγό ή τυρί πρέπει να υπολογιστεί σαν γεύμα οσπρίων.
Μισή μερίδα οσπρίων συνδυασμένη με μια επιλογή από την «Ομάδα Βοδινού» πρέπει να υπολογιστεί σαν γεύμα της «Ομάδας Βοδινού».
5.      Μαγειρικές Διαδικασίες:
Ακολουθείστε τις οδηγίες των πακέτων. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίστε, κρατήστε το ζουμί αν το επιθυμείτε, ζυγίστε τις μερίδες. Τα βρασμένα όσπρια μπορούν να συνδυαστούν μαζί με άλλα υλικά. Το βρασμένο ζουμί και τα πρόσθετα υλικά μπορούν να καταναλωθούν. Εκτός αν στο πακέτο αναγράφετε κάτι άλλο, όλα τα όσπρια μπορούν να πλυθούν για να καθαριστούν από βρωμιά ή πετραδάκια.
Μέθοδος Ολονύχτιου Μουσκέματος – Μουσκέψτε τα όσπρια για 6 με 8 ώρες ή όλη νύχτα σε κρύο ανάλατο νερό. Επιτρέπετε αρκετό νερό καθώς μπορούν να διπλασιαστούν όσο μουσκεύονται. Πετάξτε κάθε φλούδα που θα βγει στην επιφάνεια. Για να βράσετε, στραγγίστε τα ρεβίθια ή τα φασόλια, ξεπλύντε καλά, και μετά βράστε ελαφρά σε αλατισμένο νερό που να καλύπτονται παραπάνω από 2,5 εκ.. Προσθέστε περισσότερο αλάτι στο τέλος του βρασίματος αν χρειαστεί. Η φάβα και οι φακές μπορούν να βραστούν χωρίς βρέξιμο, καθώς το βρέξιμο περιορίζει τον χρόνο βρασίματος.
Μέθοδος της Μίας Ώρας Μουσκέματος – Σε μια κατσαρόλα μικρή, σκεπάστε τα φασόλια με καυτό νερό κι αφήστε να πάρει βράση. Βράστε για 2’ και μετά αφήστε στην άκρη για μία ώρα. Στραγγίστε. Προσθέστε αρκετό νερό να σκεπαστούν παραπάνω από 2,5 εκ.. Βάλτε να βράσουν και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειαστεί. Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται απ’ τον τύπο και την ηλικία των οσπρίων καθώς και την προέλευση. Στραγγίστε, ζυγίστε και χρησιμοποιείστε όπως κατευθύνουν οι συνταγές.