9. ΣΑΛΤΣΕΣ & ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚΣ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ  

Ανάρτηση


Οι σάλτσες και ντρέσσινγκς για σαλάτες, μερικές με λίπος και άλλες χωρίς, συνδυάζονται σε αυτό το κεφάλαιο για εύκολη αναφορά. Καυτές ή κρύες, γλυκές, ξινές (ή και τα δύο μαζί), πηχτές ή λεπτές, σε όλα τα χρώματα (λευκές, κόκκινες, κίτρινες, καστανές), ήπιες ή δυνατές, σβολιασμένες ή μαλακές – πραγματικά πάντα υπάρχει κάτι για κάποιον εδώ. Πρέπει να δοκιμάσετε την δική μας σίγουρη σάλτσα «Ολλαντέζ». Απολαύστε, στα όρια του Διατροφικού Πλάνου, φυσικά.

Κανόνες Χρήσης των Λιπών
1.       Επιλέξτε 3 μερίδες ημερησίως στα γεύματα μόνο:
Λάδι φυτικό (καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο, σογιέλαιο), 1 κγ κοφτό.
Μαγιονέζα, 1 κγ κοφτό,
Μαργαρίνη, άλειμμα χαμηλών λιπαρών, 2 κγ κοφτά,
Μαργαρίνη, σπέσιαλ (με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα), 1 κγ κοφτό
2.       Μπορείτε να αναμείξετε τα λίπη, παράδειγμα: μπορείτε να έχετε 1 κγ άλειμμα χαμηλών λιπαρών και 1 κγ φυτικό λάδι καθημερινά.
3.       Κάθε προϊόν με την ένδειξη «μαγιονέζα» και οποιοδήποτε λάδι με την ένδειξη «φυτικό λάδι» μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
4.       Μαγειρικές Διαδικασίες:
Μπορούν να αναμειχθούν με άλλα υλικά και να μαγειρευτούν σε κατσαρόλα.
Μπορούν να λιώσουν στη ανάλογη θερμοκρασία σε αντικολλητικό σκεύος ή σε μπεν μαρί.
Αφού ένα υλικό τροφής έχει ψηθεί, καρφώστε ή κόψτε ελαφρά, αν είναι δυνατό κι αλείψτε με λίπος το φαγητό από πάνω και ψήστε για λιγότερο από ένα λεπτό.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σοτάρισμα ή στο τηγάνισμα.