9. ΣΑΛΤΣΕΣ & ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚΣ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ
Ανάρτηση
Οι σάλτσες και ντρέσσινγκς για
σαλάτες, μερικές με λίπος και άλλες χωρίς, συνδυάζονται σε αυτό το κεφάλαιο για
εύκολη αναφορά. Καυτές ή κρύες, γλυκές, ξινές (ή και τα δύο μαζί), πηχτές ή
λεπτές, σε όλα τα χρώματα (λευκές, κόκκινες, κίτρινες, καστανές), ήπιες ή
δυνατές, σβολιασμένες ή μαλακές – πραγματικά πάντα υπάρχει κάτι για κάποιον
εδώ. Πρέπει να δοκιμάσετε την δική μας σίγουρη σάλτσα «Ολλαντέζ». Απολαύστε,
στα όρια του Διατροφικού Πλάνου, φυσικά.
Κανόνες Χρήσης των Λιπών
1.
Επιλέξτε 3 μερίδες ημερησίως στα γεύματα μόνο:
Λάδι
φυτικό (καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο, σογιέλαιο), 1 κγ κοφτό.
Μαγιονέζα,
1 κγ κοφτό,
Μαργαρίνη,
άλειμμα χαμηλών λιπαρών, 2 κγ κοφτά,
Μαργαρίνη,
σπέσιαλ (με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα), 1 κγ κοφτό
2.
Μπορείτε να αναμείξετε τα λίπη, παράδειγμα: μπορείτε να έχετε 1 κγ άλειμμα
χαμηλών λιπαρών και 1 κγ φυτικό λάδι καθημερινά.
3.
Κάθε προϊόν με την ένδειξη «μαγιονέζα» και οποιοδήποτε λάδι με την ένδειξη
«φυτικό λάδι» μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
4.
Μαγειρικές Διαδικασίες:
Μπορούν να
αναμειχθούν με άλλα υλικά και να μαγειρευτούν σε κατσαρόλα.
Μπορούν να
λιώσουν στη ανάλογη θερμοκρασία σε αντικολλητικό σκεύος ή σε μπεν μαρί.
Αφού ένα
υλικό τροφής έχει ψηθεί, καρφώστε ή κόψτε ελαφρά, αν είναι δυνατό κι αλείψτε με
λίπος το φαγητό από πάνω και ψήστε για λιγότερο από ένα λεπτό.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο
σοτάρισμα ή στο τηγάνισμα.