7. ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΜΟΣΧΑΡΙ & ΚΥΝΗΓΙ  

Ανάρτηση


Μερικές βραβευμένες περιπετειώδεις γεύσεις σας περιμένουν εδώ. Οι εμπειρογνώμονες της κουζίνας μας έχουν δημιουργήσει και υιοθετήσει έναν αριθμό από πρωτότυπα πιάτα με πουλερικό, μοσχάρι και κυνήγι: Κοτόπουλο Με Κάρρυ Σε Πεπόνι Κανταλούπ, Φουρνιστά Ρολάκια Κοτόπουλου Στο Αλουμινόχαρτο, Κοτόπουλο Πιλάφι, Εύκολη Μους Κοτόπουλου, Μοσχάρι Γλασσαρισμένο Με Μήλο, Γαλοπούλα Τεραπίν και πολλά άλλα. Επίσης σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε γευστικούς ζωμούς. Για γρήγορα, μερικά καλά πράγματα για σας και την  οικογένειά σας συγκεντρώθηκαν σε αυτή τη κατηγορία.

Κανόνες χρήσης Πουλερικού, Μοσχαριού και Κυνηγιού
1.       Ποσότητες (ζυγισμένες αφού έχουν μαγειρευτεί):
Γυναίκες, άνδρες & έφηβοι: 30 γρ. στο πρωινό γεύμα
                      90 με 120 γρ. στο μεσημεριανό γεύμα
Γυναίκες κι έφηβοι:                120 με 180 γρ. στο βραδυνό γεύμα
Άνδρες:                                     180 με 240 γρ. στο βραδυνό γεύμα
2.       Το εύρος των 90 με 120 γρ. πουλερικού, μοσχαριού και κυνηγιού στο μεσημεριανό γεύμα και των 120 με 180 γρ. για Γυναίκες κι Εφήβους (180 με 240 γρ. για Άνδρες) στο βραδυνό γεύμα, παρέχει ευελιξία. Είναι ένας τρόπος εξατομίκευσης του Διατροφικού Πλάνου, στις ανάγκες του καθενός.
3.       Αν επιλεχθεί καπνιστό πουλερικό ή κυνήγι, χρησιμοποιήστε την χαμηλότερη ζυγισμένη μερίδα (90 γρ.).
4.       Επιλέξτε κοτόπουλο, γαλοπούλα κι άλλα πουλερικά (όχι πάπια και χήνα), μοσχάρι κι άγριο κυνήγι. Σερβίρεται το πουλερικό αφού αφαιρέσετε την πέτσα.
5.       Σας ένδειξη για κάθε μερίδα πουλερικού, μοσχαριού και κυνηγιού, παραχωρήστε 60 γρ. για την συρρίκνωση στο μαγείρεμα κι 60 γρ. για το κόκκαλο. Όταν κόβεται ένα μέρος απ’ την κατηγορία του πουλερικού, μοσχαριού και κυνηγιού, για κάθε μισή μερίδα παραχωρήστε 30 γρ. για τη συρρίκνωση στο μαγείρεμα και 30 γρ. για το κόκκαλο. Ζυγίστε τη μερίδα μετά το μαγείρεμα, όποτε είναι δυνατό.
6.       Μαγειρικές διαδικασίες:

Πουλερικό και κυνήγι
Μπορούν να βραστούν, να ψηθούν, να φουρνιστούν, να γίνουν ποσέ, να τηγανιστούν στεγνά. Αφαιρέστε την πέτσα πριν φάτε.
Εάν βράσετε με την πέτσα, μην καταναλώσετε το υγρό. Εάν βράσετε χωρίς την πέτσα, μπορείτε να καταναλώσετε το υγρό. Καταψύξτε το, αφαιρώντας το λίπος που έχει γίνει σαν ζελέ. 180 γρ. ισοδυναμούν με μία μερίδα ζωμού.
Εάν η πέτσα αφαιρεθεί, το πουλερικό (ή το κυνήγι) μπορεί να πάρει χρώμα σε αντικολλητικό τηγάνι ή να ψηθεί σε γάστρα με άλλα ωμά ή μαγειρεμένα υλικά. Όλα τα υλικά μπορούν να καταναλωθούν.

Μοσχάρι
Μπορεί να βραστεί, να ψηθεί, να φουρνιστεί, να τηγανιστεί στεγνά.
Εάν το βράσετε, το υγρό μπορεί να καταναλωθεί. Καταψύξτε το υγρό, αφαιρώντας το λίπος που έχει γίνει σαν ζελέ. 180 γρ. ισοδυναμούν με μία μερίδα ζωμού.
Εάν πάρει χρώμα σε αντικολλητικό τηγάνι: μεταφέρετε το μοσχάρι σε άλλο σκεύος πριν προσθέσετε ωμά ή μαγειρεμένα υλικά ή καθαρίστε με μια χαρτοπετσέτα πριν προσθέσετε άλλα υλικά.
Εάν μαγειρέψετε σε υγρό (π.χ. τοματοχυμό ή ζωμό), το μοσχάρι πρέπει να αφαιρεθεί απ’ το υγρό με μια τρυπητή κουτάλα. Οτιδήποτε έχετε προσθέσει στο μοσχάρι μπορεί να καταναλωθεί. Πετάξτε όλο το υπόλοιπο υγρό.
Ωμός μοσχαρίσιος κιμάς μπορεί να συνδυαστεί με άλλα υλικά όπως φρούτα, αυγά, τυρί, ψωμί, τροφές απ’ την Ομάδα Επιλογής, γάλα, λαχανικά και τροφές απ’ την κατηγορία των Προαιρετικών μόνο αν βραστεί ή ψηθεί (όχι στο γκριλ) στη σχάρα.